• profileVOX
  • darvolex
  • nicoll

Системата Сайдинг, произведена от Profile VOX® е идеална имитация на дървените фасади, произхождаща от САЩ и Канада. От година на година сайдингът става все по-популярен и се използва все по-често при проектиране на съвременни сгради и жилищни комплекси. Линията продукти Profile VOX дава възможност за покриване на външните повърхности на всички типове сгради - зидани, дървени, неизмазани, измазани. Фасадните покрития идеално изпълняват своята роля както за жилищни, така и за обществени и промишлени сгради. Широката цветова гама и дървесната структура на панелите има благоприятно влияние за естетиката на фасадата. Неголямото тегло и лесният транспорт дава възможност за покриване на фасадата със сайдинг по всяко време на годината с помощта на основни инструменти, дори самостоятелно. Сайдингът е нетоксичен и негорим строителен материал, устойчив на неблагоприятните атмосферни условия, биологичните фактори и повечето химикали. Той осигурява ефикасна топлинна изолация на сградите и вентилация на фасадата. Комплексната гама от довършителни летви улеснява и ускорява монтажа. Системата Сайдинг е значително по-евтина от другите видове фасади, а благодарение на голямата си трайност и лесната си поддръжка дава възможност да се избегнат проблемните и скъпи ремонти. Предлага се сайдинг с единична и двойна чупка. Материалът е подходящ за почистване с вода под налягане и детергенти.

От основаването на фирмата през 1992 г. Profile VOX® въвеждат на пазара на строителни материали новаторски продукти. Първи в Полша започват да произвеждат сайдинг и ламперия PVC. Понастоящем те са лидер на полския пазар на стенни покрития и подови первази от PVC. Продуктите на Profile VOX® се характеризират с високо качество на приложените материали, премислен дизайн и богата цветова гама.

Продуктите на Profile VOX се подлагат на строги тестове в лабораториите на предприятието, както и във външни лаборатории, но най-вече в милиони къщи и сгради по цял свят.

Въпреки автоматизацията ние не се отказваме от традиционните методи на контрол на качеството. Всяка производствена линия се наблюдава от оператор и контрольор-опаковчик, които визуално проверяват всички произведени профили и незабавно реагират на евентуални недостатъци. За тази цел им помага компютърна база данни.

Освен това служителите на независимия отдел за контрол редовно провеждат подробни и щателни изследвания на произволно избрани продукти направо "на линията", като проверяват формата, дължината, теглото, фактурата и цвета на произвежданите в дадения момент изделия.

Създавайки своите продукти, Profile VOX® не забравят за околната среда. Прилаганите в производството на PVC безоловни стабилизатори осигуряват идеална стабилност на термообработката и по този начин дават гаранция за запазване на формата и размерите на всички изделия.

Производството на всички продукти Profile Vox спазва строгите норми за емисия на замърсявания на въздуха и подпочвените води. Благодарение на въвеждането на съвременни технологии за рециклиране всички изделия Profile Vox могат вторично да се преработват, а количеството производствени отпадъци, неподходящи за по-нататъшно използване е минимална и непрекъснато намалява.

Всички продукти на Profile Vox са нетоксични и трудно запалими, устойчиви на променливи атмосферни условия, биологични фактори и повечето химикали. Не променят цвета си, не корозират и не се напукват под влияние на температурата. Тяхното високо качество се потвърждава от притежаваните сертификати и технически одобрения.

Продуктовия каталог на Profile VOX включва :

Външни фасадни покрития

Система Solid Foam + НОВО !
Обшивката „Solid Foam + е модерна стенна облицовка, специално разработена за външно приложение. Използването на последната иновативна технология позволява обединяването на естетика и полезни функции. Изключително здрава и устойчива на екстремни метеорологични условия, не изисква редовна поддръжка, не избледнява под слънчева светлина и не се деформира при висока температура.
Система Сайдинг S-03
бърз монтаж, не изисква поддръжка, здравина и устойчивост на атмосферни влияния. Отличава се с двойната чупка на профила.
Система Сайдинг S-04
бърз монтаж, не изисква поддръжка, здравина и устойчивост на атмосферни влияния. Отличава се с единичната чупка на профила.
Система Solid Mur
Идеално имитира тухла. Solid Mur осигурява подходяща вентилация на стените. Системата намира все по-широко приложение благодарение на устойчивостта си на механични повреди, вода, гъби, плесени, както и на атмосферните условия. Покритието може да се използва за фасади, цокъл и огради. Предлага се в 4 цветови варианта с пълна система от довършителни елементи. Материалът е подходящ за почистване с вода под налягане и детергенти.
Система Solid Stone
Идеално имитира камък. Solid Stone осигурява подходяща вентилация на стените. Системата намира все по-широко приложение благодарение на устойчивостта си на механични повреди, вода, гъби, плесени, както и на атмосферните условия. Покритието може да се използва за фасади, цокъл и огради. Предлага се в 4 цветови варианта с пълна система от довършителни елементи. Материалът е подходящ за почистване с вода под налягане и детергенти.
Обшивка за стрехи
Системата обшивки за стрехи представлява практичен начин за завършване на покрива там, където е важен добрият естетически ефект, постигнат за изгодна цена на материала и разходите за работа. Обшивката за стрехи Profile VOX е траен, лек, нетоксичен и негорим материал, устойчив на гниене, ръжда, плесен, гъби и вредители. Обшивката не изисква поддръжка нито боядисване. Продуктът се предлага в два варианта: система обшивки за стрехи и обшивка за стрехи тип ламперия.

Вътрешни стенни облицовки

Вътрешна ламперия в широка гама от достъпни цветове и ширини PVC ламперия Profile VOX се предлага в три основни ширини, в над десет колекции и разнообразна цветова гама, с декори, имитиращи мрамор, естествена дървесина и др. Характеризира се с трайност, устойчивост на влага и лесно поддържане на чистотата. Нейният монтаж е бърз, тъй като тя е лека и лесна за обработка. Благодарение на своята функционалност тя е идеална за широка гама приложения в интериорите. Тя представлява трайна облицовка на стените и таваните, както в жилищни помещения, така и в кабинети, офиси, чакални или стопански помещения, особено ако са изложени на влага или въздействието на вода. Системата от лайсни улеснява монтажа и дава възможност за естетично оформяне на цялата конструкция.

Каталогът на Profile VOX включва още:

  • Подови первази в 4 продуктови линии: Smart, произвеждан от VOX Industrie S.A. и первазите Multi, Click и Sprint
  • Богата гама от алуминиеви профили Impresor за довършителни работи на подови покрития и стъпала
  • Вътрешни и външни подпрозоречни первази