WPC (Wood Plastic Composite) Дървопластните композити са все още нов материал, който представлява комбинация от дървесни частици и полимер, свързани чрез термична обработка. Материалът съчетава в себе си качествата на естествената дървесина и полимерите. Той има естетиката и естествената топлина на дървесния масив, като същевременно е устойчив на атмосферните влияния.
WPC нямат нужда от боядисване, лакиране и специална поддръжка. Те не се цепят, пукат и натрошават. Устойчиви са на плесени и гъби, не абсорбират вода. Имат добра обработваемост и могат да се използват стандартните дърводобработващи инструменти. Могат да се рециклират лесно в нова дървопластика.

WPC композитите DARVOLEX®, които представяме, са продукт на единственият български производител на дървопластни композити "Металпласт - Деведжиев ЕООД" гр. Пловдив. Носител на Златен медал на Пловдивския панаир и отговарят на всички Европейски стандарти. Те съчетават изключително качество и приемливи цени.

Продуктовата гама включва:

Darvolex-D: Декинг система подови настилки, подходящи за вернди, открити тераси, градински пътеки, настилки около басейни.

Darvolex-W: Сайдинг обшивка за стени, подходяща както за фасади, така и за интериорен монтаж.

Darvolex-Fe: Материали за огради, които напълно заменят оградните дървени дъски. Подходящи за решетки, перголи, стобори. Не гният, не се боядисват и са с изключително атрактивна цена.